colontitle

28 січня відбулася перша у 2024 році Джазова зустріч у ВКО. Олексій Петухов & Co у Джаз-клубі ВКО ім. М.Голощапова!

"Як завжди програма складалася з імпровізацій та експериментів. Цього разу в ній, крім Метра Одеського джазу Олексія Петухова, брали участь трубач Олександр Глущенко. Проникливе звучання і лаконічні імпровізації дали можливість насолодитися його майстерністю. На гітарі грав юний Славік Литовченко.

Вокальні імпровізації добре вдавалися Арині Бекіній, з її оксамитовим голосом. М'яке звучання всього ансамблю, все було камерно, але віртуозно і з великим почуттям. Магія звуків, прекрасна позитивна енергія від шикарних музикантів. Наприкінці Анатолій Горбатюк сів за ударні. І часто, як це і належить у джазі, голос стає ще одним інструментом.

Вишенькою на торті став вихід Насті Павлишиної, знаменитої степистки. З цього почався, як його представив Олексій, Одеський халойміс або джем-сейшн, барабанщику не сказали, хто що гратиме і від цього стало ще веселіше. Час пролетів непомітно, а серця наповнилися теплотою і прекрасним настроєм". Валерій Романов. Відеозапис прямого ефіру дивитись за посиланням: https://youtu.be/Cx6aGiH1Gbg

Уже рік тривають ці чудові зустрічі в Джаз-клубі ВКО. А цього дня 28 січня 2024 року керівниця Джаз-клубу Олена Шевченко анонсувала ще й старт Джазової академії у ВКО!

З ініціативи та за безпосередньої участі Олексія Пєтухова в Джаз-клубі ВКО ім. М.Я.Голощапова музичні проєкти доповнюватимуться інформативними бесідами з переглядом і прослуховуванням шедеврів різних етапів історії джазу, знайомством із джазовим лексиконом і важливими елементами теорії. На запитання "Що б ви хотіли знати про джаз?" у нас уже є пропозиції.

Після закінчення Джазового концерту журналіст Олександр Федоренко взяв інтерв'ю у Художнього керівника Джаз-клубу ВКО ім. М. Я. Голощапова Олексія Пєтухова, членів Всесвітнього клубу юних одеситів: чотириразової чемпіонки світу з Tap Dance Анастасії Павлішиної та чудової вокалістки Єлизавети Скорба, у керівника Студії сучасного танцю Олексія Гілко і журналіста Валерія Романова.

Відео-запис бесіди ми пропонуємо Вашій увазі: 

Автор і ведучий програми "Джазова Академія запрошує" - Александр Федоренко
Відеооператор - Владимир Богатырёв
Монтаж - Олег Ткаченко

Запрошуємо вас на першу зустріч до Джазової Академії, яка відбудеться 7 лютого о 17.00 у Джаз-клубі ВКО за адресою: вул.Маразліївська, 7!