colontitle

"Знімок року"-2023

Одеська фотографічна асоціація та міський клуб фотографів "Фотон-2" підбили підсумки фотоконкурсу "Знімок року - 2023", який проводили вже в 21-й раз, у залі Всеукраїнського центру болгарської культури.

Гран-прі отримав відомий одеський фотограф Євген Самученко за фото-диптих "Кордони".

Призові місця журі віддало також відомим фотохудожникам: 1-е місце - Дмитру Баєву за світлини "Яна" і "Розвідник", 2-е місце - Євгену Кому за роботу "Буря", 3-е місце - Ларисі Каверіній за фото "Захист від реальності".

Дипломами конкурсу було відзначено Євгенію Дерус ("Промені життя крізь дим згарищ"), Дмитра Журавеля ("Танго з вітром"), Тетяну Додонову ("Шпигун") та Ірину Сигідову ("Сонячне світло").

Цього року організатори запросили до участі в конкурсі не тільки фотохудожників, які зараз проживають в Одесі й області, а й тих одеситів, хто через війну опинився в інших областях або за кордоном.

Загалом у конкурсі взяло участь 247 робіт від 65 авторів, а для експозиції відібрано 88 фото. Нагород, звичайно, не вистачило на всіх гідних, зате на виставці є на що подивитися. А глядачі самі вирішать, який знімок для них виявиться найкращим у рамках минулого непростого року.

Марія Гудима

Фото Олега Володимирського

Газета "Вечірня Одеса" №5-6 (11349-11350) // 18 січня 2024 р.(https://vo.od.ua/rubrics/kultura/49737.php )