colontitle

Театрально-архітектурні фантазії

Ось уже третій рік поспіль у галереї Всесвітнього клубу одеситів (Маразліївська, 7) кінець грудня знаменується виставкою чудового творчого подружжя. А загалом це четверта виставка художників у названій залі. Цього разу твори Станіслава Зайцева і Ніни Федорової занурюють у світ фантазій про минуле, театру високих почуттів і пристрастей.

- Тут зібрані роботи з кількох серій, - розповів на вернісажі Станіслав Зайцев. - Є тільки мої, але більшість зроблені в тандемі з Ніною. Водночас ми презентуємо невеликий альбом із моїми роботами, їх ніхто, за великим рахунком, не бачив. Це моя графіка різних років, яка ніколи не виставлялася, ескізи театральних костюмів і плакати. Один екземпляр даруємо клубу разом із ось такою архітектурною фантазією.

Так звані архітектурні фантазії, створені в тандемі, спільними зусиллями, нагадують флорентійську мозаїку, декоративні композиції (квіти, птахи, фрукти) з пластин напівдорогоцінного каміння. Так робили, наприклад, шкатулки, камінні екрани. Сьогодні час суворий, але хто сказав, що він скасовує мрію і красу?

Марія Гудима
Фото Олександра Синельникова

Газета "Вечірня Одеса" №103-104 (11343-11344) // 28 грудня 2023 р.