colontitle

Рік тому 6 листопада 2022 року зі схвалення Президентської ради ВКО під провідництвом юного поета Микити Геруса та молодої вокалістки Єлизавети Скорби стартував ВКЮО для можливості популяризації творчості та ідей молодих одеситів, які спроможні й бажають увійти у творчий і культурний простір Одеси.

"Смак з дитинства. Музика з дитинства. Мова з дитинства. Література з дитинства. Потім часу не буде...", - відомий силогізм Михайла Михайловича Жванецького з мініатюри "Виховання" став девізом нового проєкту ВКО - Всесвітній клуб юних одеситів.

Удосконалення знань про історичну, літературну та культурну спадщину Одеси - обов'язкова програма членства у ВКЮО. Для цього - навчальні програми та екскурсії, творчі майстерні, зустрічі з письменниками, істориками, краєзнавцями, художниками, музикантами і фотографами спеціально для ВКЮО.

Члени ВКЮО завжди бажані гості й найчастіше - учасники презентацій книжок, творчих зустрічей, виставок і концертів, а також літературно-музичних вечорів, які проводять у ВКО. Невід'ємною частиною програмних заходів ВКО стали Літературно-музичні зустрічі учасників Всесвітнього клубу юних одеситів, де вони демонструють свої таланти, знайомлять гостей і членів Клубу зі своєю творчістю. Рік тому у ВКЮО на зустрічах зазвучали молоді голоси, у дискусіях - сміливі неординарні судження, на Клубних вечорах - "дитячий стіл" без алкоголю, а в серцях працівників - нове кохання і надія на безсмертя великого творіння Міхала Міхалича.

Протягом року членами ВКЮО стали поети-початківці, письменники і публіцисти Микита Герус, Софія Євсегнєєва, Артем Борисов, Віталій Вакарчук, Микита Рибаченко, Поліна Коломієць; вокалісти і музиканти: Єлизавета Скорба, Віталій Непомнящий, Ольга Шалашна, Євген Кабак; юні актори: Дарина Столяр, Валерія Яворська, Ганна Копачевська, степістка Анастасія Павлишина, художниці: Марія Святна, Анастасія Байлічук, Єлизавета Чорна та Аліна Поштарук.

Протягом року Микита Герус і Микита Рибаченко стали авторами Альманаху "Дерибасівська-Ришельєвська", їхні оповідання з циклу "Мій двір" увійшли до чудової книги видавництва "Оптимум" "Де ця вулиця, де цей двір, ось ця вулиця, ось цей двір". Молоді художниці Марія Святна, Анастасія Байлічу та Єлизавета Чорна провели чудову виставку своїх робіт у ВКО, Єлизавета Скорба, Микита Герус, Софія Євсегнєєва та Поліна Коломієць стали учасниками Літературної студії "Зелена лампа". Єлизавета Скорба, Анастасія Павлишина та Віталій Непомнящий - бажані учасники багатьох Музичних вечорів Клубу та його творчих партнерів. Євген Кабак, Микита Рибаченко та Данило Єфанов встигли продемонструвати свої режисерські та акторські таланти на заходах ВКО та ВКЮО.

5 листопада до дружньої сім'ї ВКПЮО були прийняті нові учасники - журналісти Данило Єфанов і Вікторія Ярова. Від душі вітаємо нових учасників нашого клубного життя!

Ми пишаємося вами, улюблені наші юні одесити! Вітаємо з першим роком нашого спільного життя! Обіцяємо всіляко сприяти розквіту ваших численних талантів і духовному збагаченню! Миру і щастя вам!

Подробиці про ВКЮО - на нашому сайті за посиланням: https://odessitclub.org/index.php/ru/proekty-vko/vsemirnyj-klub-yunykh-odessitov

на YouTube - каналі ВКО: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEjcHskrdc3CeVgj2hq8PDfndQhsKoRaa

Завжди неподалік,
Ваш ВКО