colontitle

Презентація роману «Пригода у Південній Пальмірі» відбулася у ВКО

Війна завадила повноцінній публікації в «Вечірній Одесі» всіх частин роману-буріме «Пригода у Південній Пальмірі». Вісім глав з'явилися в газеті «Вечірня Одеса» в лютому 2022 року. У рукописі залишилося чотири глави. Тим не менш, колективна творчість 12 авторів вийшла окремою книгою. Меценатом видання став Євген Деменок. Верстку зробив Сергій Главацький. Ідейним натхненником традиційно був керівник Літературної студії «Зелена лампа» прі ВКО, публіцист, культуролог, віце-президент ВКО Євген Голубовський.

У суботу, 15 квітня, у Всесвітньому одеському клубі ми провели презентацію нової книги. На неі виступили автори роману-буриме Анна Михалевська, Олена Андрейчикова, Влада Ільїнська, Наїль Муратов, Анастасія Яковлєва, Катерина Бондаренко.

Головний редактор «Вечірки» Олег Суслов запропонував Студії не зупинятися, а незабаром почати новий колективний роман. Олег Станіславович нагадав, що нині ВКО та його газета реалізують новий проект, ініційований Євгеном Голубовським та керівником видавництва «Оптимум» Борисом Ейдельманом «Мій двір». У квітні були опубліковані перші три оповідання про одеські двори, і щотижня на сторінках «Вечірньої Одеси» будуть публікуватися всі оповідання, які ви, дорогі одесити, відправлятиме на адресу газети: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Після виходу оповідань у «Вечірій Одесі» спробуємо видати книгу.

Нагадаймо, хто є колективом авторів роману-буриму «Пригода в Південній Пальмірі»: Анна Михалевська, Олена Андрейчикова, Влад Іллінська, Владислав Кітік, Віталій Бабущак, Наїл Муратов, Яніна Жовток, Євген Демієнок, Олена Стасяков, Марина Лінда, Катерина Бондаренко.

Пjзнайомитися з новою роботою студійців «Зеленої лампи» можна в Читальному залі ВКОі, який, як і Клуб, працює з середи по неділю з 12.00 до 16.00!

Завжди неподалік,
Ваш ВКО

Фото - Олександр Сінельников

Відео-запис презентаціі - за посиланням: https://youtu.be/nFAdZThZak8