colontitle

Відомий одеський хабар 1800 року

7 квітня о 14.00 у Всесвітньому клубі одеситів відбудеться відкриття Міжнародної виставки "Корупція - небезпека для всього світу".

Під час відкриття виставки буде проведено гасіння марки "Відомий одеський хабар 1800 р."! Основою її створення послужив шарж президента Асоціації карикатуристів Одеси Віктора Джевагі, який ілюструє історичне коріння корупції в Одесі.

Найяскравішим антикорупціонером в її історії був, як відомо, генерал-губернатор Одеси Дюк де Рішельє. На наш погляд, ставлення до хабарів і корупції в Чорноморській перлині дещо відрізняється від світової практики. Адже не випадково в нашому місті на бульварі Жванецького встановлено пам'ятник хабару. Як відомо, він символізує подарунок із кількох возів апельсинів, які відправили заповзятливі одеські купці їхньому улюбленцю імператорові Павлу, щоб той продовжив справу своєї матінки Катерини II у фінансуванні будівництва міста і порту.
Суть корупційної діяльності від форми хабара не змінюється.

Запрошуємо вас взяти участь у Відкритті Міжнародної виставки "Корупція - небезпека для всього світу" та церемонії гасіння марки "Відомий одеський хабар 1800 р."