colontitle

Програма Олени Шевченко "Джаз для дітей і дорослих" у Джаз-клубі ВКО ім.М.Голощапова

25 лютого Джаз-клуб ім. М.Голощапова Всесвітнього клубу одеситів після паузи знову запросив на засідання у проекті “Джаз для дітей і дорослих” на зустріч з лауреатами IV Всеукраїнського конкурсу-фестивалю “Black & White music”, який пройшов с 20 лютого по 22 лютого 2024 на базі Мистецької школи №1 ім.Е.Гілельса. Усі матеріали конкурсу можна побачити у соцмережах: записи виступів конкурсантів online і на сцені МШ #1, а також Гала-концерт, церемонію вручення дипломів переможцям і володарям спеціальних призів.

Переможці конкурсу одержали також запрошення на спеціальне засідання у Джаз-клуб ВКО ім.М.Голощапова у неділю 25 лютого.

Зустріч в останню зимову неділю у Джаз - клубі була наповнена гарячими імпровізаціями лауреатів конкурсу і стейдж-бенду під керівництвом викладача Мистецької школи №1 ім.Е.Гілельса Ярослава Кірпічова (фортепіано).

Гості - слухачі та батьки щиро вітали дебютантку джазової сцени Джаз-клубу - Олександру Ушакову (номінація “Солісти вокалісти”, І категорія, 6 років), яка отримала на конкурсі спеціальний

приз “Надія джазового співу” - Джаз-клубу online радіо “Андромеда” ( новий формат відомого радіо “Гармонія миру”) і вже досвідчений джазовий піаніст Борис Білановський (номінація “Солісти інструменталістів”, І категорія, 9 років). Як самий юний лауреат конкурсу. Борис вже мав нагоду грати і у Джаз-клубі ВКО, і на сцені Одеської філармонії!

Свій певний виконавський досвід показала Софія Литовченко (номінація “Солісти вокалісти”, ІІ категорія, 10 років), співала з ансамблем і під ”-” технічну свінгову композицію з соло у техніці скет- вокалу. На церемонії вручення конкурсних нагород у МШ #1 Софія одержала Диплом Джаз-клубу ВКО ім.М. Голощапова “За яскраве втілення джазового почуття і вільної імпровізації” і музичний сувенир.

Брат Софії Микита Литовченко на конкурсі виконував програму на трьох інструментах у двох номінаціях! У номінації “Солісти інструменталісти”, ІІ категорія, 12 років - на фортепіано, у номінації “Інструментальні ансамблі”- на ксілофоні і на ударних! Микита одержав Диплом Джаз-клубу ВКО “За високу виконавську майстерність і джазові імпровізації на 3-х інструментах”.

У вітальні ВКО юний мультиінструменталіст грав всю програму у ансамблі на барабанах.

За багаторічною традицією конкурсу самий юний лауреат одержав спеціальний приз Джаз-клубу online радіо “Андромеда” - це був Борис Білановський, який неодноразово виступав у Джаз-клубі ВКО впродовж полутора року, а також брав участь у програмах Олексія Петухова на сцені Одеської філармонії. У лютневу неділю у вітальні ВКО Борис сміливо і впевнено виконав свою конкурсну програму за підтримки ансамблю.

Вперше на роялі Джаз-клубу ВКО пролунали авторських твори Олександра Погребного. Найбільш досвідчений піаніст (номінація “Соліст інструменталіст”, IV категорія, 19 років) виконав нові сольні імпровізації. На конкурсі Олександр одержав спеціальний приз Джаз-клубу ВКО ім.М.Голощапова за авторський твір “Натхнення”.

Треба додати, що свої сольні композиції виконали Ярослав Кірпічова - піаніст, викладач Мистецька школа 1 імені Еміля Гілельса м.Одеси, а також Микита Лужанський на бас-гітарі (студент фахового коледжу).

Завершенням виступу лауреатів IV Всеукраїнського конкурсу-фестивалю ”Black & White music” став джем-сейшн, де колективна гра з імпровізаційними соло без підготовки “тут і зараз” стали яскравою кульмінацією: імпровізували музиканти ансамблю і Борис Білановський, а також Анастасия Павлишина – чотириразова чемпіонка світу і Європи з степ-денсу, яка у минулому році стала членом Всесвітнього клубу юних одеситів.

Усі виконавці були у захваті від свого успіху, одержали подарунки від меценату дитячих проектів ВКО, члена Всесвітнього клубу одеситів Олександра Сівака – керівника компаніі ТМ Strateg - виробник дитячих іграшок під бурхливі оплески слухачів.

Все було JAZZ!