colontitle

Музика вільних людей: в Одесі відзначили Міжнародний день джазу

Нехай і без зарубіжних зірок (хто ж до нас приїде під час війни) Міжнародний день джазу в Одесі все ж відзначили. З низки камерних заходів, присвячених цьому святу, культурний оглядач «Думської» Ірен Адлер вибрала концерт у Всесвітньому клубі одеситів, і нітрохи не пошкодувала.

Про метрів музики вільних людей, які колись побували в нашому місті, нагадувала фотовиставка «Джаз» Олександра Синельникова і Георгія Гергая. А звукове наповнення забезпечив піаніст Олексій Пєтухов, його друзі та учні.

Олексій — не лише чудовий інтерпретатор «вічнозелених» джазових стандартів, а й композитор, член журі багатьох джазових фестивалів в Україні та за кордоном, педагог. Співпрацював і виступав із Грегорі Портером, InGrid, Кевіном Махогані, Реєм Брауном-молодшим, Грейс Гарленд та іншими прославленими майстрами джазу.

В Одесі, звісно, джаз не народився раніше, ніж в Америці, це відомий жарт Леоніда Утьосова, але й помирати тут йому не доведеться, судячи з виступу молодої піаністки Марії Лаврушиної. І все ж віриться, що попереду на наших джазменів знову чекають масштабні фестивалі, приїзд колег з різних країн і повні зали.

Авторка — Ірен Адлер, фото Олександра Синельникова (https://dumskaya.net )

Видео-запись - на YouTube-канале ВКО по ссылке: https://youtu.be/KygSWWlHkAs