colontitle

Концерт до 125-річчя Джорджа Гершвіна

29 квітня відбувся концерт "Джазові настрої та сучасність", присвячений 125-річчю Джорджа Гершвіна. Його провела Олена Шевченко в рамках фестивалю "Джаз - музика перемоги!", приуроченого до Всесвітнього дня джазу.

Вечір виконання улюблених мелодій Гершвіна і не тільки відкрила Заслужений діяч мистецтв - Олена Удрас. Вона виконала дві композиції Гершвіна на органі: "Рапсодія в блюзових тонах" і "Summertime".

Доповненням до органу Удрас став її учень - Микола Колодочка, який розкрив потенціал органу в реалізації творів композитора Джо Хісаїші.

Лауреатка міжнародних Конкурсів Тетяна Кравченко за фортепіано та Заслужена артистка України, вокалістка Лілія Давиденко виконали одну з найпопулярніших мелодій Гершвіна - "Got Rhythm", а також Бенджаміна Бріттена - "Tell Me The Truth About The Love".

З додаванням скрипки в особі Заслуженої артистки України Олени Єргієвої тріо подарувало слухачам "The Man I Love" і "Summertime" Джорджа Гершвіна та джаз-вальс "Tenderly" Волтера Гросса.

Дует зі скрипки та рояля виконав "Синкопи" Фріца Крейслера, регтайм "Артист Естради" Скотта Джопліна та дві композиції Юрія Поволоцького: "Танго-каприз" і "Кіт гуляє сам по собі".

Також був представлений дует скрипка плюс баян у виконанні Олени Єргієвої та Народного артиста України Івана Єргієва. Вони виступили з виконанням трьох авторських мелодій на паризьку тематику.

Вечір закінчився поклоном і нагадуванням про останній день фестивалю:

12:00 - Концерт "Діти грають джаз!", у рамках якого учні п'яти Шкіл Мистецтв (№1, №2,№3, №4 і №15) виступлять у Великій залі Школи Мистецтв №1 за адресою пров. Маяковського, 7.

14:00 - Оркестр НГУ з найкращими джазовими творами військових оркестрів (Міський сад).

14:00 - Джазово-поетичні читання "Спів/розмова", які відбудуться в Золотій залі Літературного музею (Ланжеронівська, 2).

16:00 - Великий джем-сейшн у галереї Artodessa з діючими учасниками Джаз-клубу ВКО та спеціальними гостями.

16:00 - Олексій Пєтухов & Co у Всесвітньому клубі одеситів за адресою Маразліївська, 7.

Залишилося тільки вибрати заходи!.

Микита Рибаченко