colontitle

Джаз - музика Перемоги!

У суботу, 15-го квітня Джаз-клуб ВКО провів зустріч-концерт у рамках фестивалю "Джаз - музика Перемоги", приуроченого до Міжнародного дня джазу.

Особливість вечора полягала в кількості дебютних виступів музикантів і вийшла під гаслом "Нові інструменти - нові імпровізації".

Вечір розпочався з вітального слова журналіста Фелікса Кохріхта, який подарував Джаз-клубу ВКО журнал "Джаз" за 1989 рік і дві книжки Володимира Симоненка: "Джазовий лексикон" і "Мелодії Джазу".

Початковою прем'єрою вечора став вокальний квартет першокурсниць Одеського училища культури і мистецтв ім. Данькевича: Марія Єфстаф'єва, Азнеик Хачатрян, Анастасія Бринза та Анастасія Михайлова. Їм акомпанував ансамбль під керівництвом Костандової Юлії: Ярослав Кирпичов за фортепіано, В'ячеслав Литовченко на гітарі, Микита Лужанський на бас-гітарі та Олександр Лужанський за барабанами.

Далі, за фортепіано дебютувала студентка другого курсу - Альона Парандюк, у супроводі свого викладача Олексія Пєтухова на перкусії, а також першокурсник Адам Аль-За'яд із творами Сергія Борткевича.

Першим новим інструментом Джаз-клубу стала віолончель у виконанні Юхима Плакущого спільно з фортепіано концерт-мейстера Лідії Дерехович.

Новими учасниками клубу з Одеської національної музичної академії ім. Нежданової стали студенти Олексій Олексійович. Нежданової стали студенти Олексій Кузьменко - перша флейта клубу, і Петро Сухарєв - фортепіано.

Завершальним виступом концерту став дует фортепіано Артема Селіхановича та саксофона Сергія Демура з авторськими творами та імпровізаціями.

Вечір завершився спогадами Олени Шевченко про святкування Міжнародного дня джазу в Одесі минулими роками, демонстрацією унікальних відеозаписів виступу талановитих зарубіжних і одеських музикантів.

Відеозапис імпровізацій Сергія Терентьєва на концерті на честь Міжнародного дня джазу в 2014 р. викликав справжні овації гостей ВКО. Олена Ігорівна згадала, що трохи більше року тому у Всесвітньому клубі одеситів почали регулярно проходити джазові концерти, які стали підставою для створення в грудні минулого року Джаз-клубу ВКО.

Саме цей рік був присвячений розвитку джазу в Одесі, рівно так, як буде присвячений наступний рік Клубу. Як присвячений фестиваль "Джаз - музика перемоги", який продовжиться на концерті Сергія Терентьєва 21-го квітня о 16.00 в Джаз-клубі ВКО за адресою Маразліївська, 7.

Відео-запис Зустрічі у Джаз-клубі ВКО "Джаз - музика Перемоги"дивитись на YouTube-каналі ВКО за посиланням: https://youtu.be/qOjo--aZSPQ

Фото - Олександр Сінельников

Нікіта Рибаченко