colontitle

Вітаємо театральних діячів і всіх театралів із Всесвітнім днем театру!

Заснований 1961 року ініціативою конгресу МІТ при ЮНЕСКО, День театру відзначають щороку 27 березня в усьому світі. Це свято - ще одна можливість відзначити шляхетну працю всіх працівників театру: театральних режисерів-постановників, акторів театральної трупи, продюсерів, сценаристів, костюмерів, художників-декораторів, звукоінженерів, світлотехніків, монтувальників декорацій, білетерів, гардеробників (з яких, як відомо, і починається театр)))), а також порадувати новими постановками мільйони глядачів, для яких це свято - данина професіоналам в їхній здатності дарувати людям любов, радість і надію.

Театральна Одеса веде свою історію практично з моменту заснування міста. Театр опери та балету по праву можна назвати старійшою серед його культурних установ. І зараз, у наш непростий час, під звуки повітряних тривог і відважної роботи ППО в Одесі активно функціонують усі 10 театрів, і це не враховуючи кінотеатрів і численних театральних майданчиків. На одному з них - імпровізованому театральному майданчику Всесвітнього клубу одеситів - сьогодні відбудеться Програма Валерія Хаіта "Знайдено в капуснику" з нагоди Міжнародного дня театру.

На вечорі, присвяченому Дню театру, письменник, віце-президент ВКО, редактор журналу "Фонтан" Валерій Ісаакович Хаіт розповість про одеські театральні капусники минулих років! А ще, звісно, будуть вірші, пісні, іронічні мініатюри, імпровізації.

А зараз ми щиро вітаємо всіх театральних діячів з їхнім святом!

Любіть, творіть, надихайтеся і вдохновляйте в ім'я нашої якнайшвидшої перемоги!

Пусть театральный марафон движется со всех сторон.
Мы с тобой легко оценим, как влюбляются на сцене -
У актрис глаза горят, как у ласковых котят.
День театральной суматохи, в ней премьеры и эпохи,
Много бешеных идей, славный танец лебедей.
Снова в театре мы с тобою вместе с музыкой прибоя...

Експромт від Ігоря Потоцького