colontitle

Австралійський музичний гурт VulgarGrad дав концерт на підтримку ЗСУ

Гурт VulgarGrad було засновано 2004 року в Мельбурні, Австралія. Завдяки репертуару, що складається з одеських пісень та інших композицій українською та польською мовами, гурт швидко здобув популярність в Австралії. Вокаліст гурту - польсько-австралійський актор Яцек Коман володіє унікальним хрипким голосом і добре відомий глядачам кіно і телебачення по всьому світу.

Після вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року, на знак протесту цій віроломній агресії, музиканти VulgarGrad ухвалили рішення припинити публічні виступи в Росії.

У 2023 році гурт організував благодійний концерт у Мельбурні на підтримку чудового міста Одеса, музику якої вони так полюбили. Ось імена цих неймовірних музикантів: Яцек Коман - соліст, Ренато Вачірка - ударні, Розалінда Джонс - тромбон, Адам Пешхалскі - труба, Філіп Маклеод - акордеон, Нара Демассон - гітара, Ендрю Таннер - балалайка-контрабас.

Весь збір від концерту гурт передав Всесвітньому клубу одеситів для придбання і подальшої передачі медичній службі Одеської бригади морської піхоти необхідних їй ліків і обладнання.

Музичний керівник гурту Андрій Танер у телефонній розмові сказав: "Гурт дуже радий мати можливість пожертвувати прибуток від концерту на захист міста Одеса та незалежної нації України. Сили, стійкості і, перш за все, перемоги!"

10 березня, на традиційній зустрічі членів Всесвітнього клубу одеситів директор ВКО Григорій Барац здійснив прохання австралійських музикантів і передав медичній службі тридцять тонометрів, закуплених за кошти гурту VulgarGrad. І це тільки початок. За заявкою медичної служби Клуб продовжить закуповувати тонометри, термометри, інші медичні прилади та передавати їх на потреби ЗСУ.

Цього ж дня допомогу бійцям ЗСУ надала давній друг ВКО, директорка-художня керівниця Одеського академічного театру музичної комедії ім.М.Водяного, заслужений працівник культури України Олена Григорівна Редько.

Керівник медичної служби Бригади морської піхоти зі своїми колегами щиро подякували ВКО та Олені Григорівні за підтримку і зарядили всіх упевненістю в нашій швидкій перемозі!