colontitle

"Литературный Мессия, которого ждут столь долго и столь бесплодно,
придет оттуда – из солнечных степей, обтекаемых морем».
Исаак Бабель

Традиційна щомісячна зустріч учасників Всесвітнього клубу юних одеситів цього разу відбулася в одному з найулюбленіших місць сили і гордості Одеси - у Саду скульптур Одеського літературного музею.
Цікава екскурсія наукового співробітника музею Віталія Ізбаша поєдналася з експромтом ВКЮО.

Біля однієї з найяскравіших скульптур Саду - "Пам'ятника прийдешньому одеському генію", створеної скульптором і поетом Миколою Степановим, на якій зображено Миколу Гоголя, Олександра Пушкіна та Ісаака Бабеля в образах птахів, що очікують на появу із золотого яйця незвичайного пташеняти - одеського літературного генія, юні одесити затрималися найдовше. Кожен з них представив свого клубного друга, багато хто з них прочитав і навіть заспівав свої улюблені твори, заявивши про себе як про гідних претендентів на роль прийдешнього одеського генія Адже не міг же помилятися Ісаак Бабель, який стверджував, "Литературный Мессия, которого ждут столь долго и столь бесплодно, придет оттуда – из солнечных степей, обтекаемых морем».

Щиро Дякуємо талановитому екскурсоводу Віталію Ізбашу! Величезна подяка члену ВКО Володимиру Богатирьову за фото- і відеозйомку!

Ми продовжуємо розбіг!

Завжди разом,
ваш ВКЮО

Фото -- Володимир Богатирьов