colontitle

Шановні Друзі, відвідувачі,члени Всесітнього Клубу Одеситів!

Більш ніж рік тому Всесвітній клуб одеситів розпочав активну діяльність на підтримку одеситів, тимчасово переміщених до Одеси людей, воїнів Одеської теробороні та ЗСУ.

Першими з них стали: Джазовий концерт Вадима Бессараба та Благодійний концерт солістів Одеської опери “З любов’ю до України”

У цей дуже не простий час, в який Клуб, як і кожен з нас, вносить свій вклад в перемогу нашої України над агресором, мир у своєму місті, ВКО було організовано і проведено близько 200 благодійних заходів, більшість з яких були спрямовані на моральну підтримку одеситів і тимчасово переміщених до Одеси людей.

Серед них: понад 20 Благодійних виставок, у тому числі Міжнародна виставка карикатур «Російський військовий корабель, йди нах*й!». Нами було проведено шість благодійних концертів солістів Оперного театру " З любов'ю до України ", одинадцять Благодійніх концертів солістів Одеської обласної Філармоніі, два благодійних концерта солістів театра Музкомедии; п'ятнадцять Благодійних джазових концертів за участю Сергіяя Терент'єва, Олексія Пєтухова, Вадима Бессараба та студентів Музикальної академіі ім. Нежданової, а також понад сто благодійних заходів: Благодійни Літературно-музичні програми з письменниками Оленою Андрейчіковою, Аною Михалевскою, Ольгою Лесовіковою, Оленою Герасімовою, Людмілою Шаргою, Олексієм Семеніщєвим, Камилою Равінскою, Марією Луценко, Яковом Майстровим, Катериною Яковлевою, Ігорем Лосінськими, Презентаціі книг Леоніда Авербуха та Аркадійя Хасіна, Євгена Голубовського та Валерія Хаіта, Едуарда Амчиславського та Олександра Галяса, Євгена Гімельфарба та Вікторіі Коритнянської, Сергія Котелко "Анатра" та Тетяною Тхоржевскою "Одеса очима понаехавших", Презентація книги "45 дней войны" що є ініціативою Євгена Голубовського. Тексти авторів - учасників Літературної студії "Зелена лампа" при ВКО, написані в перші 45 днів війни. Це не просто збірка оповідань, а документ, живий літопис переживань лютого-квітня 2022 року,

Найбільшою нашою гордістю є відкриття чотирьох нових проектів:
1. Всесвітній Клуб Юних Одеситів для підтримкм талановитої одеської молоді
2. Джаз-клуб ВКО під керівництвом Олени Шевченко та Олексія Пєтухова. Зараз Джаз-клубу ВКО став співорганізатором Заходів, присвячених Міжнародному дню джаза у Одесі "Джаз - музика Перемоги".
3. Творчі щотижневі майстер-класи для дітей з тимчасово переміщених та одеських сімей «Мистецтво жити в Одесі».

Одинадцять місяців діти з Донецької та Луганської областей, Дружковки, Краматорську, Слов`янська, Херсону и Ніколаєву відвідують уроки акторської майстерності та вокалу, живопису та рукоділля, української мови та історії Одеси. Завдяки спонсорській підтримці членів ВКО Олександра Сивака та Катерини Безпалової (Фонд "Рева") було проведено 4 великих Благодійних концерти "Ми народжені для щасливого життя", "Дорога до миру". "Софійна ялинка", "Одеське новорічне диво", на кожному з яких більш ніж 150 дітей отримали цінні та солодкі подарунки.

За фінансової підтримки члена ВКО Гагіка Оганесяна 30 дітей-переселенців відвідали виставу в Цирку, програму "Подорож юного музиканта" в Оперному театрі, виставу "Попелюшка" в Одеській Музкомедії. Після кожного майстер-класу для дітей підготовлено "Солодкий стіл". У рамка проекту - Міжкультурний зв`язок – спільні проєкти з міськими дитячими бібліотеками та школами мистецтв №№ 1, 4, 8 та 14, Школою-інтернатом ім. проф. П.Столярського

Усі благодійні збори з заходыв ВКО було використано на придбання бронежилетів (в загони тероборони було передано 70 бронежилетів) і медичних препаратів для бійців ЗСУ.

Лише цього року Клуб передав медичній службі Одеської бригади морської піхоти 980 пакетів "Астрофарма", 1200 пакетів «Астроцітрона», 98 турнікетів, 85 бандажів, 65 термоковдр, 107 штук хірургічних імплантатів, 15 хірургічних шин та інші препарати.

Більше інформації про реалізовані проекти та про проведені громадські та благодійні заходи у 2022 - 2023 рр. можна отримати:
- на веб-сайті ВКО за адресою: https://www.odessitclub.org.
- на Офіційній сторінці Громадської організації Всесвітній Клуб Одеситів у Фейсбуці за посиланням: https://www.facebook.com/odessitsclub/
- у Групі Всесвітнього клубу одеситів на facebook за посиланням: https://www.facebook.com/groups/odessitsclub/
- на YyouTube-каналі ВКО «Одеські зустрічі у дні війни»: https://youtube.com/playlist...

Шановні друзі!

Запрошуємо вас на заходи Всесвітнього клубу одеситів!

Анонс усіх заходів ВКО дивіться на сайті ВКО за посиланням: https://odessitclub.org/index.php/ru/kalendar-sobytij

Завжди неподалік,
Ваш ВКО