colontitle

Малювати корисно: Всесвітній клуб одеситів влаштував першу «персоналку» талановитої дівчини та заняття для дітей-переселенців

У Всесвітньому клубі одеситів (Маразліївська, 7) відкрилася виставка Анастасії Безп'ятчук, студентки іконописного відділення Одеської духовної семінарії.

Це Настин дебют, але її графічні етюди та замальовки зроблені вже твердою рукою. Причаститися мистецької таїни забажали молоді й не дуже люди, вернісаж став яскравою подією.

Мисткиня народилася в мальовничому Тульчині, її дитинство пройшло в селі Богданівка, красу якого вона відображує в своїх творах. Після успішного закінчення художнього відділу Тульчинської дитячої музичної школи Анастасія почала опановувати мистецтво канонічного іконопису, живопису, церковного стінопису та традиційної мозаїки. Та, звичайно ж, малювати Одесу.

Наставницею Насті стала відома художниця Есфір Серпіонова (матінка Таїсія), яка приєдналася до нового клубного проекту «Мистецтво жити в Одесі» - з 1 жовтня у ВКО почали проходити благодійні майстер-класи для дітей-переселенців, яким дуже потрібна арт-терапія за воєнного часу.

Тепер щосуботи о 12:00 тут проходитимуть безкоштовні майстер-класи для дітей віком від 3 до 7 років, та від 8 до 16 років. Основи живопису, акторської майстерності, риторика, майстерність художнього слова, пластика та основи вокалу — такий спектр навичок, які зможуть засвоїти діти. А доки малеча поринатиме у світ мистецтва, ВКО запрошує батьків на лекції та екскурсії відомих одеських краєзнавців. Попередній запис за телефоном (068)302-20-40 необхідний, адже приміщення клубу невелике.

Авторка — Ірен Адлер,
фото Олександра Синельникова

Відеозапис відкриття виставки - за посиланням на YouTube-каналы ВКО: https://youtu.be/MsqgmwSyeJk

Автор відеороліка - Владимир Богатырёв