colontitle

Дитяча творчість - наша потужна моральна підтримка!

У березні у Нью-Йорку відбувся IV Міжнародний Фестіваль дитячої творчості "Зірочки" імені Вадима Мулермана.

Як і попередні три, четвертий Фестиваль було організовано та проведено Одеським Земляцтвом Нью-Йорка. У Фестивалі взяли участь творчі діти як Америки, так і України та Нідерландів. Американські учасники виступали переважно "наживо", а учасники з інших країн надіслали свої виступи у відео-записі.

Керівництво Земляцтва спочатку сумнівалося: а чи доречно проводити зараз таке свято дитячої творчості? Коли в Україні ллється кров і гинуть люди, зокрема й діти? А потім зрозуміли - діти, а особливо ті, що живуть в Україні, як ніколи потребують саме такого СВЯТА! Бо їхня творчість без сумніву буде моральною підтримкою дорослим людям!

На Фестивалі здобули перемогу й одеські юні музиканти - учні Музичного ліцею ім. проф.П.С.Столярського - Наталя Усова, Георгій Волощук та Єлизавета Щепіна, які взяли участь віртуально!

Автор ідеї та продюсер Фестивалю, Президент Одеського земляцтва в Нью-Йорку Igor Kazatsker передав до Одеси почесні нагороди: кубки, дипломи та медалі талановитим юним одеситам, а їхнім педагогам і батькам душевну подяку:

"Шановні Світлана, Анжеліка, Анастасія - батьки Наталії Усової, Георгія Волощука та Єлизавети Щепіної!
Дорогі хлопці та дівчата!
Шановний педагог Флора Леонідівна Кириченко!
Шановна Ганна Львівна Розен, з чиєї легкої руки Школа ім. проф. П. С. Столярського була представлена чудовими учнями на 4-му Міжнародному фестивалі дитячої творчості "Зіроньки", що носить ім'я Вадима Мулермана!
Шановний Григорий Барац!
Ми раді вам повідомити, що призи та дипломи для учасників уже прибули до Одеси. Вони знаходяться у Всесвітньому клубі одеситів. До Одеси їх доставив особисто з Нью-Йорка директор ВКО Григорій Барац, за що йому величезне спасибі!

Знаємо і розуміємо, що час зараз важкий, але тим значущою є дитяча творчість, тим більше духовних сил вона може принести всім причетним. Усім велике спасибі! Дітям - за творчість, батькам і педагогам - за працю і терпіння!

Одеське земляцтво Нью-Йорка сподівається, що ми продовжимо нашу творчу співпрацю і в майбутньому! Одесі бажаємо спокою та безпеки!

Слава Україні!

З щирою повагою, Президент Одеського земляцтва в Нью-Йорку Ігор Казацкер».

Вручення нагород і дипломів лауреатам IV Міжнародного Фестивалю дитячої творчості "Зірочки" імені Вадима Мулермана та концерт учнів Одеський Державний Музичний Ліцей ім. проф. Столярського відбувся у Всесвітньому клубі одеситів 10 грудня.