colontitle

Вчора у Всесвітньому клубі одеситів відбувся чудовий концерт Сергія Теретьєва!

На початку концерту директор Всесвітнього клубу одеситів Григорий Барац передав медичні препарати і пристосування для екстреної медичної допомоги пораненим бійцям ЗСУ начальнику медичної служби Одеської бригади морської піхоти ВМС України (в/ч А4055) Аркадію Борисовичу Савинському. Придбання цих гостронеобхідних речей стало можливим завдяки допомозі добрих друзів і членів ВКО, про яких ми напишемо в окремій публікації. (https://youtu.be/tHnDbmlhINs)

У виконанні С.ергія Володимировича прозвучали "Арабески" Р.Шумана, етюди Ф.Шопена та віртуозні джазові імпровізації Маестро Шовкові Пальці!

Музика Шумана особлива… Вона відрізняється виразною емоційністю та інтроспективністю. Багато творів Шумана настільки пройняті глибоко особистим та емоційним характером, що нерідко їх називали "Kunstlerlieder" (пісні художника). Тому не дивно, що саме у нашому залі лунатиме ця чарівна хвилююча музика.

Впродовж концерта гості ВКО мали насолоду відчути музику Шопена. Таку тонку і чарівну, ніби аквареллю написані осінні пейзажі нашого рідного міста.

Програма завершилася джазовими імпровізаціями видатного піаніста, в талановитості якому нема рівних, та бурхдивими нескінченними оплисками зачарованої публікі.

Ведуча концерту - Елена Шевченко - видатний музикознавець, викладач дисциплін джазової спеціалізації у Одеській національній музичній академії ім. В.Нежданової, ведуча міжнародних джазових конкурсів і фестивалів, автор та ведуча програми "Джаз-клуб" на радіо онлайн "Гармонія миру".

Відеозапис концерту - на YouTube-каналі ВКО: https://youtu.be/GwhqBX9k_UE

Фото - Александра Синельникова