colontitle

Осінній натюрморт та кіт, що до нього прийшов. Одеський фотохудожник відсвяткував ювілей

Воєнний час не виключає можливості красиво відзначити круглу дату серед добрих друзів. У галереї ВКО на Маразліївській відкрилася виставка відомого фотохудожника і волонтера Олександра Синельникова, приурочена до 60-річчя автора.

Експозиція отримала символічну назву «Осінь — мій час». Присутність у просторі фотопейзажу одеських котів — фірмовий знак Олександра, у якого з кішками буквально телепатичний зв'язок.

«Бачу красиву калюжу в підворітті, вирішив її зняти, — ділиться секретами майстерності автор. — Розумію, що не вистачає якогось акценту. І тут же з-за рогу виходить здоровенний чорний кіт, повільно підходить і сідає біля краю калюжі. Знімаю. Думаю: «Ех, от пройшов би він ще півтора метра, було б зовсім клас». І кіт встає і йде туди, куди мені треба. Він що, думки мої прочитав? Або ось: знімав я осінній натюрморт. І тут раптом у натюрморт приходить кіт, сідає і починає вмиватися…»

Але навіть якщо поблизу не виявляється котів, Синельников примудряється в будь-якій ситуації вихопити поглядом художника приголомшливий кадр. Легше жити, коли дивишся на світ очима такої талановитої людини.

Автор — Ірен Адлер (https://dumskaya.net)

Виставка триватиме у Всесвітньому клубі одеситів (Маразліївська, 7) до 2 грудня!

Фото - Вячеслав Теняков