colontitle

З нагоди Міжнародного дня миру 21 вересня у Всесвітньому клубі одеситів відбулася Благодійна програма для дітей та підлітків з сімей-переселенців «Дорога до миру»

Дорогу до миру проклали у Всесвітньому клубі одеситів юні гості Одеси з Луганська та Лисичанська, Миколаєва та Херсона, Скадовська та Балаклії разом з молодими одеським акторами, вокалістами, музикантами, балериною та поетом.

Програму свята відкрив віце-мер Одеси Павло Вугельман, який щиро привітал гостей клубу – дітей с тимчасово переміщених до Одеси сімей: «Дорогі Діти! Коли я вас бачу з такими посмішками і щасливими сяючими очима, стає тепло на душі. Від імені мера міста хочу привітати вас і сказати, що найважливіше для нас - це мир і ваша безпека, щоб ви відчували себе в Одесі як вдома! Ви - наші дуже близькі і рідні друзі та гості, і ми хочемо, щоб ви це відчували. Для цього ми, міська влада, намагаємося робити все можливе - повертати дитячі свята і співпрацювати з такими чудовими організаціями, як Всесвітній клуб одеситів. Як говорив Михайло Михайлович Жванецький, одесит - це коли в душі ти щаслива людина. Ми хочемо, щоб тут ви були радісні і щасливі! Упевнений, що ті подарунки і програма, які підготували керівники Всесвітнього клубу одеситів і їхні друзі, вам дуже-дуже сподобаються. Отримуйте задоволення! Вся Одеса, починаючи від мера і закінчуючи городянами, вас дуже цінує і любить! Будьте щасливі!».

Продовжили святкову програму "Діно - шоу. Мультимедійна пригода». Веселі та забавні динозаври розважали глядачів своїми запальними танцями, іграми та конкурсами, доставили їм задоволення та масу неймовірних вражень!

Далі гості свята потрапили на дорогу в світ іскуства і творчості разом з учнями Театрального класу «Скерцино» школи мистецтв № 8 м. Одеси під керівництвом Олени Тананайко та учнями Одеського театрального коледжу Єлізаветою Скорбою та Євгеном Єрмолаєвим.

Ведуча і солістка празника - Єлизавета Скорба заворожила всіх своїм чарівним голосом і репертуаром - світові пісенні хіти, перекладені нею українською мовою, звучали немов молитва в ім'я миру!

Юний, 10-річний поетГерус Микита спочатку в ролі скрипаля, потім у природному для себе амплуа поета поділився своїми талантами

А ви знаєте таємницю того, як прокидається сонце , відкрила Віра Пономарьова. Разом з нею ми побачили яскравий світанок, тихий и таємний.

"Лісні чутки" у майстерному виконанні Валеріі Яворськой – юної співачки та акторки продовжила історія народження танцю. Дар'ю Столяр- танцівниця та акторка – показала уривок з моноспектаклю "Айседора Дункан", а після, немов синій птах щастя наповнила концертний зал любов'ю через чарівність танцю і пластики.

Поет, співак, актор и піаніст Євген Єрмолаєв разом Ксенію Площанською та Максимом Сергеєвим продовжили подорож до миру за допомогою искусства.

Україна

Коли мене спитають, з якої я країни,
Яке в мене коріння, і де моя Земля,
Я з гордістю скажу, що родом з України,
Найкращої у світі, це точно знаю я!

З тієї України, де сильні духом люди,
Захисники відважні, і вірні лікарі,
Де більше горя й зла ніколи вже не буде,
Де яють буйні квіти у кожному дворі!

Я - саме з України, що буде процвітати,
З тієї, що ніколи на землю не впаде.
З країни, яка вміє лише перемагати,
Такої більш країни не знайдете ніде!

Я родом з України!

Цей чудовий вірш Надіі Красоткиної актори та гості свята прочитали разом! Разом же виконали пісню «Жити в Одесі» .

Там, де лунає пісня - там радість! Вона наповнює серця гармонієй та спокоєм. Радістю і щастям сяяли глаза юних гостей Всесвітнього клубу одеситів від захоплення, подарунків, солодощей та нових друзів!

Щира подяка нашим партнерам і однодумцям - члену ВКО Олександру Сиваку - керівнику Компанії «Стратег» - виробнику дитячих іграшок, за передані в дар дітям чудові подарунки - більше п'ятдесяти наборів для творчості, малювання і ліплення!

Щира подяка Геннадію Нечаєвському, члену Президентської ради ВКО Михайлу Реві та члену ВКО Катерині Безпаловій – співзасновникам Благодійного фонду «Рева» ( (REVA Foundation), завдяки фінансовій допомозі яких ми накрили щедрий «солодкий стіл» для юних гостей ВКО, які приїхали до Одеси зі зруйнованих або окупованих міст нашої України.

Щира подяка Геннадію Солодову - керівнику агентства «Ексклюзив» і талановитим акторам, які створили для дітей-переселенців чарівне шоу з динозаврами. Щасливі очі, радісні голоси і сміх супроводжували всю 30-хвилинну шоу-програму, яку чудові артисти ТО «# Agugugu»" абсолютно безоплатно подарували нашим улюбленим дітям.

Величезна подяка Олені Олександрівні Тананайко - керівнику Театральної студії «Скерцино» - доброму другу ВКО, талановитому педагогу і режисеру, яка створила справжню музичну виставу, в продовженні якої наші гості по дорозі світу прийшли до справжнього щастя і радості.

Пропонуємо вам переглянути відео-запис свята «Дорога до миру», створений Володимиров Богатирьовим - https://youtu.be/Do5JROBsNTI

Фото - Олександр Синельников