colontitle

"З особливою жорстокістю". Соціальний роман Андрія Осіпова"З особливою жорстокістю".
Соціальний роман Андрія Осіпова

Юрист, адвокат, голова Правління "Одеської кіностудії" Андрій Осіпов презентував дебютний роман «З особливою жорстокістю».

Сюжет роману розгортається навколо справи про вбивство, у скоєнні якого підозрюють двох неповнолітніх. Здійснюючи захист, адвокат Никанор Скрипник змушений стикнутись із непорозумінням, громадським осудом, нападками журналістів, підступністю правоохоронців.

Автор зі знанням справи змальовує судову систему України, не гребуючи навіть розкриттям хабарницьких схем. Однак, як зазначає часто у коментарях журналістам, не варто шукати збігів та прототипів героїв.

Про рішення написати книгу Андрій Осіпов розповідає так: «Робота адвоката позначається на характері й світогляді, відбувається професійна деформація. Написання цієї книги стало для мене певною терапією, потребою поділитися пережитим, думками, емоціями. Тим більше, що адвокати мають, що сказати суспільству. І вони повинні це робити».

Важливою темою книги є розкриття проблеми нерозуміння між батьками і дітьми, дітьми і соціумом, наслідком чого є булінг в школі, підліткова злочинність.

Не оминув Андрій Осіпов і питання про відновлення в Україні суду присяжних, що також гармонійно вплетено у сюжет.

«З особливою жорстокістю» сміливо можна називати першим юридичним детективом, однак автор стверджує, що це більше соціальний роман.
Вирішувати читачеві. Кількість людей, які сьогодні були присутні на знайомстві із книгою, продемонструвала його актуальність та інтерес як в цілому до теми, так і до самого автора. Його довго не відпускали питання слухачів. А частина книжок була одразу передана Андрієм Осіповим у бібліотеки міста.

Фото Алены Белозеровой

                             

Больше фото ЗДЕСЬ