colontitle

Джаз для дітей і дорослих

Вчора у Всесвітньому клубі одеситів стартував багатоденний Фестиваль «Джаз — музика Перемоги!», співорганізаторами якого є офіс Odessa City of Literature UNESCO.

8 квітня 2023 року Джаз-клуб ВКО провів благодійну програму Програма Олени Шевченко "Джаз для дітей і дорослих", глядачами якої стали діти з тимчасово переміщених та одеських сімей, їх батьки і члени ВКО. Захід став відкриттям фестивалю "Джаз - музика перемоги", присвяченого Міжнародному дню джазу.

Концерт був проведений учнями та викладачами Мистецької школи № 1 імені Еміля Гілельса. Це єдина школа в Одесі, в якій вже понад п'ятнадцять років навчають дітей джазового напрямку у всіх проявах.

Учні школи продемонстрували неперевершену музичну майстерність: Данило Черноп'ятов, Софія Литовченко і Ярослава Толкаченко - вокал, Микита Черноп'ятов і Данило Яворський - фортепіано, а також член Всесвітнього клубу юних одесситів Віталій Непомнящий - саксофон.

Акомпанемент склали викладачі школи: відомий український піаніст, педагог, композитор, член ВКО Олексій Петухов за роялем, Іван Желязко на барабанах і Сергій Запорожець із бас-гітарою.

Весь захід супроводжувався перкусією, спеціально яку було надано наймолодшим слухачам джазу із залу.

Дію завершила ведуча та організаторка фестивалю Олена Шевченко. Вона провела невелику лекцію про розвиток жанру в Одесі за останні роки, підкріплену фото- та відеоматеріалами.

Програми Олени Шевченко у ВКО дали початок для масового інформування про джаз, як про силу, яка сприяє миру, єдності, діалогу та розширенню контактів між людьми.

Це початок гучної заяви від Джаз-клубу ВКО: "Джазу в Одесі бути!".

Нікіта Рибаченко, журналіст, член ВКЮО

Після дворічної перерви наше місто знов з’явилося на джазовій мапі Міжнародного дня джазу ЮНЕСКО, завдяки Леді-Джаз Одеси, директорки Джаз-клубу Всесвітнього клубу одеситів Олені Шевченко.

Долучайтеся до фестивальної сторінки «Джаз — музика Перемоги!», підписуйтесь на оновлення щоб дізнатися більше про програму, яку підготувала команда Фестивалю.