colontitle

В Одесі відкрито інформаційну табличку, присвячену включенню об’єкта «Історичний центр Одеси» до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Напередодні вночі Одеса знову зазнала масованого удару - по місту було випущено 17«шахедів». Генеральний директор ЮНЕСКО пані Одрі Азулє, яка відвідала Одесу 4 квітня, зазначила, що такі підступні дії ворога ще раз підкреслюють важливість роботи, яку проводять одесити спільно з європейськими партнерами, та необхідність подальших дій для захисту одеської архітектури.

«Я хочу привітати всіх одеситів тому, що саме ви захищаєте місто, захищаєте його красу. І мова не лише про те, що було зроблено з початку війни, але роки й століття до цього - та робота, яку ви робили, аби зберегти красу вашого міста для наступних поколінь. Хай місто буде збережено й надалі», - сказала пані Одрі Азулє.

Мер Одеси зазначив, що після отримання статусу Одеса залишиться «живим організмом», де триватиме життя.

«В умовах війни одним із головних завдань міської влади стало збереження культурної спадщини для наступних поколінь. Включення Одеси до Основного списку ЮНЕСКО - це велика спільна перемога над варварством», - сказав Геннадій Труханов.

У церемонії відкриття взяли також участь перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступниця міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко, Почесні громадяни міста, представники дипкорпусу, одесити та гості Одеси.

«2 квітня, 69 років тому, Україна офіційно приєдналася до ЮНЕСКО. Візит делегації від ЮНЕСКО є дуже серйозним символом підтримки організацією нашої країни», - зазначила Еміне Джапарова та передала меру Одеси Геннадію Труханову сертифікат ЮНЕСКО, який раніше було отримано в Парижі.

Джерело - Департамент культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР