colontitle

Оксамит Одеської опери, або Театральні фантазії Тетяни Іванової

До 5 січня галерея Всесвітнього клубу одеситів на Маразліївській представляє персональну виставку Тетяни Іванової.

З 1988 року Тетяна працює художником з розпису костюмів Одеського Національного академічного театру опери та балету, бере участь в українських та міжнародних виставках, зокрема, в міжнародному бієнале сучасного мистецтва текстилю SCYTHIA textiles. Ноу-хау майстрині – картини, виконані в старовинній техніці тиснення по оксамиту.

Архітектурні пейзажі, релігійні та міфологічні композиції, почасти с золотим контуром або тлом, доповнені крапельками бурштину, біжутерними фрагментами, шкірою, піском, мішковиною, парчою. Крім того, не віддаляючись від театральної теми, Тетяна показала вишукані ескізи костюмів та сценографії. Відсутність зайвого переобтяження деталями – ознака доброго смаку.

Звичайно, практика оперного театру нероздільно пов’язана з оксамитом куліс, крісел, завіси та костюмів. Тетяна Іванова «одягала» персонажів опер «Орлеанська діва», «Ріголетто», «Турандот», «Дон Жуан», була автором сценографії опери «Геній та злодійство», балету «Долі». Нехай у неї буде ще багато проектів як у рідному театрі, так і в кіно, де талант Тетяни дуже цінують.

Авторка — Ірен Адлер

Фото Володимира Андреєва та Олександра Синельникова
Відео - Владимир Богатырёв: https://youtu.be/itW3Cd8sr0c