colontitle

Благодійний концерт солістів Одеського Оперного у ВКО
“З любов'ю до України”

З любов'ю до України та неймовірно теплою атмосферою, минув суботній вечір у Всесвітньому Клубі Одеситів. Адже відбулась непересічна подія: дві частини одеської душі - Клуб Одеситів і Одеська Опера об'єднались у спільному прагненні миру.
На початку благодійного концерту “З любов'ю до України”, Оксаною Шалашною, співробітницею Всесвітнього Клубу Одеситів, до Територіальної оборони м.Одеси було передано п‘ять бронижелетів, які вже вдалось закупити Клубу за внески, зібрані під час проведення благодійних концертів. “Ми любимо Україну, ми любимо Одесу! Ми їх захистимо”, - з вдячністю звернувся до присутніх полковник Олексій Рудаков, заступник командира бригади Територіальної оборони Одеси.

“Сьогодні своєрідна прем'єра. У такому складі ми сьогодні вперше виступаємо у цьому гостинному, красивому домі. Ми щасливі, що за досить довгий час можемо вперше побачити ваші очі зі сцени”, - звернулась до присутніх заслужена артистка України, завідувачка оперної трупи театру Наталія Ютеш.
Цього вечора звучали ліричні та жартівливі пісні, які подарували присутнім усмішки і надію на перемогу. В знак вшанування всіх полеглих на війні, у виконанні солістки Юлії Терещук, прозвучав щемливий твір Каччіні “Ave Maria”. На очах у присутніх виступили сльози, адже кожен розуміє, якою жахливою ціною ми йдемо до цієї важливої та бажаної Перемоги.

Свій талант глядачам дарували зіркові солісти театру, які в скорботні дні війни зцілюють людські душі величною силою музики: заслужені артисти України Олена Стародубцева та Владислав Горай; лавреати міжнародних конкурсів Василь Добровольський, Марина Наймитенко, Богдан Панченко, Олександр Прокопович, Павло Смирнов та Юлія Терещук. Упродовж усього вечора за роялем - лауреат міжнародних конкурсів, провідний концертмейстер Одеської Опери - Ігор Парада.

Наприкінці вечора солісти театру виконали марш Українських січових стрільців, який понад століття залишається символом боротьби і незламності українського народу, загартовуючи усіх на перемогу, “Ой, у лузі червона калина”. Нагадаємо, що благодійні внески, зібрані під час концерту, будуть спрямовані на потреби ЗСУ та Територіальної оборони Одеси.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся головний диригент театру - В’ячеслав Чернухо-Воліч: “В першу чергу хочу подякувати нашим чудовим співакам, які сьогодні віддали все своє серце і душу нашим глядачам, нашому місту. Щиро дякуємо господарям цього чудового Дому: в Одесі є два серця - Одеська Опера і Всесвітній Клуб Одеситів. Одеса - багатонаціональне місто, але усі ми - українці і усі ми бажаємо лише Перемоги! Слава Україні!”
І знову, як і в мирний час, звучали “Браво!”, довго не стихали оплески і все навколо сяяло усмішками щасливих людей, для яких найцінніше - мирне небо над Україною! Віримо, що так і буде!

З любов'ю до України та Одеси, Одеська національна опера та Всесвітній Клуб Одеситів.

Щиро дякуємо за теплі та атмосферні світлини фотохудожнику Олександру Синельникову Александр Синельников