colontitle

Відкритий лист Міністру культури України Є.М. Нищуку

Відкритий лист
Міністру культури України Є.М. Нищуку

Шановний Євгене Миколайовичу!

Останніми днями одесити отримують чисельні звернення зі всього світу з приводу шокуючої інформації щодо закриття Одеської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. П.С. Столярського, яка є центром найбагатших музичних традицій, що створюють славу міста Одеси та України, та дала світу велику кількість музикантів.

Рішення про закриття навчального закладу на підставі виявлених порушень вимог протипожежної безпеки прийняв Одеський окружний адміністративний суд. І це є об’єктивним рішенням, тому що школа – це, насамперед, діти, люди, які повинні бути у безпеці. Але, з іншого боку, ми розуміємо, що несвоєчасне вирішення проблеми установки протипожежної сигналізації є недостатність бюджетного фінансування школи, а зовсім не халатність її керівництва.
Крім того, інформація щодо закриття школи негайно спровокувала кількість необґрунтованих чуток та вдарила по репутації міста Одеси як культурного центру України.
Чи можете ви уявити собі Париж та Францію без Лувру? Або Лондон та Великобританію без Вестмінстерського палацу? Чи Берлін та Німеччину без Бранденбурзьких воріт? Так і ми, одесити, а разом з нами тисячі одеситів, що проживають в багатьох країнах світу, не можемо уявити собі наше рідне місто, нашу країну без відомої на весь світ музичної школи, нашої «Школи Столярського».
Школа-інтернат ім. П.С. Столярського знаходиться в підпорядкуванні Міністерства культури України. Просимо вас, шановний Євгене Миколайовичу, підтримати найвідоміший навчально-музичний заклад Одеси та України, вирішити питання виділення коштів щодо забезпечення школи необхідними засобами протипожежної безпеки та забезпечити повноцінну роботу школи.

Президентська рада члени, та друзі ВКО

Громадської організації «Всесвітній клуб одеситів»